Street Mobsters

Всичко, което трябва да знаете за виртуалната реалност на едно място.

Всичко, което трябва да знаете за виртуалната реалност на едно място.

Докато учените все още работят върху миризмата и вкуса, “магическите очила” на Алберт Лудвиг прогнозират настоящата популярност на слушалките за виртуална реалност и 360-градусовите игри, филми и светове.

Откакто магическите очила на Лудвиг бяха публикувани, имаше десетилетия на експериментиране с виртуална реалност, от първата монтирана на главата VR система в края на 60-те до първите комерсиални продукти през 1980-те – да не говорим за интерпретацията на Холивуд във филма от 1992 г. The Lawnmower Man, които оформят масовите възприятия за виртуалната реалност или VR за дълго време.

Основите

Слушалките, които изглеждат като дебел чифт очила, които пасват на очите ви, са най-важната част от настройката за виртуална реалност. Някои по-евтини слушалки използват мобилен телефон, закачен към предната част на слушалките, за да стартират приложения и игри, докато по-скъпите, по-качествени слушалки изискват компютърна връзка за работа с приложения и игри.

Всички слушалки се нуждаят от използването на приличен чифт слушалки и има различни налични допълнителни устройства, вариращи от ръчни контроли до пътеки за бягане, всички от които са предназначени да подобрят виртуалното ви усещане, че сте в друг свят. Ръчните контролери, както и типичните геймърски джойстици, трансформират движенията ви в реалния свят във всяка игра или програма, която играете.

Подобно на магазините за приложения за смартфони, VR системите предлагат свои собствени магазини за приложения, където можете да изследвате и изтегляте игри и приложения. Някои от тези магазини могат да бъдат достъпни директно от устройството, докато други, като VR частта на магазина за цифрови игри Steam, могат да бъдат достъпни чрез вашия компютър.

Слушалки от най-високо качество

Първата комерсиална версия на Oculus Rift беше пусната в началото на 2016 г., четири години след първото му усилие за краудфандинг, предлагано първоначално чрез уебсайта на Oculus VR и впоследствие намерило пътя си до магазините по целия свят.

Докато използването на Oculus Rift не изискваше мощен компютър. Официалният уебсайт изброява минималните изисквания за компютър Oculus Ready, като всички продаващи компютри, готови за VR, Dell, HP, Alienware и Asus. Oculus VR също пусна Rift PC пакети, включително сделката за Alienware за $2050.

Въпреки това, Oculus вече разкри, че Rift вече ще работи с компютри само от $500 благодарение на технологията, която нарече „асинхронно изкривяване на пространството“.

Oculus разширява хардуерната си гама и през декември компанията ще пусне контролера Oculus Touch, който ще преобразува движенията на ръцете ви във виртуалния свят. Не е евтин при $199.

Категории