Street Mobsters

Какво трябва да знаете за интернет игрите, за да защитите семейството си

Какво трябва да знаете за интернет игрите, за да защитите семейството си

Играта на видео игри може да намали стреса, да облекчи депресията, да подобри зрението, да подобри способността за многозадачност и да подобри уменията за вземане на решения, освен че е забавно. Затлъстяването, депресията, лошите оценки, пристрастяващото поведение и повишеното агресивно или насилствено поведениеii са свързани с онлайн игрите.

Когато се сблъскат с привидно противоречиви резултати от изследванията, родителите трябва да отделят време, за да научат за игрите, в които играят децата им, както и за настройките за безопасност и характеристиките на устройствата, на които играят игри, и след това да използват здравия разум, когато става въпрос за възможностите за онлайн игри на техните деца. Признайте, че това, което работи за едно дете, може да не е най-добрата комбинация за друго.

Какво точно означава изразът “видео игра”?

Фразата „видеоигра“ се отнася до всичко от соло игра на пасианс до масови онлайн игри за много играчи (MMOG) с цели виртуални планети, където играчите взаимодействат помежду си и се правят транзакции — обикновено точки или надстройки на играта, но понякога и реални пари.

Компютри и лаптопи, мобилни устройства, игрови конзоли и все повече телефони и таблети се използват за игра на видео игри. Някои игри се купуват и инсталират на устройства, докато други се изтеглят от интернет и се играят само онлайн.

Видеоигрите са популярни сред хора от всички възрасти: по-възрастните дами са най-склонни да играят основни игри за един играч, докато младите мъже са най-склонни да играят „военни игри“. Потребители на възраст от осем до осемдесет играят масовите мултиплейър игри. Някои игри са обучителни, докато други са ужасяващо насилствени и съдържат графично сексуално съдържание. Много игри обаче са предназначени да се играят в една и съща стая с приятели или семейство и много от тези игри са страхотен начин за семействата да се ангажират и да прекарват времето си заедно.

Игрите се оценяват, за да помогнат на родителите и децата да определят вида на съдържанието, съдържащо се във всяка игра.

Съветът за оценка на софтуера за забавление (ESRB) оценява видео и компютърните игри и присвоява рейтингова система, подобна на рейтингите на филмите, така че родителите да могат да направят обучени преценки, преди да закупят игра.

Има две части в тази оценка на ESRB: 1) прилагателни, за да помогнат на родителите да разберат кои фактори са влезли в рейтинговата оценка и 2) символи, които да подсказват приемлива възраст за играчите. Трябва да вземете предвид и двата критерия, за да използвате ефективно рейтинговата система на ESRB. Проверете дескрипторите на съдържанието и символа за оценка (отпред на кутията на играта) (на гърба на кутията на играта).

Научете за възможностите и функциите за безопасност на джаджи за игри.
Настройките за семейна безопасност (известни още като родителски контрол) са налични на днешните игрови конзоли, позволявайки на родителите да задават времеви ограничения, да блокират неподходящи игри и да определят дали потребителите могат да взаимодействат само с приятелите си, с всеки друг геймър, или изобщо не. Конкретни инструкции за конфигуриране на тези настройки могат да бъдат намерени на уебсайтовете на игровата конзола или можете да отидете в Ръководството за родители за видеоигри, родителски контрол и онлайн безопасност за повече информация.

За да установите същите видове ограничения на компютрите, можете да използвате вградените инструменти за семейна защита или софтуер за родителски контрол, който инсталирате сами. Ръчните устройства също имат опции за управление и едно, на което трябва да обърнете внимание, е дали активирате Bluetooth връзки, които позволяват на другите да се ангажират с вашето дете чрез тази притурка.

Категории