Street Mobsters

Предложения за здравословно игрово изживяване

Предложения за здравословно игрово изживяване

Вземете предвид възрастта и нивото на зрялост на вашето дете, както и игрите, които обичат да играят. Изглежда ли, че игрите са подходящи за вашия младеж въз основа на оценките на ESRB и дескрипторите на съдържанието? Ако в къщата има възрастни геймъри, по-вероятно е младите да желаят да играят игрите, на които са свидетели, отколкото тези, които са подходящи за тяхната възрастова група. Ако играта на по-голямо дете не е приемлива, то не трябва да гледа как по-малките си братя и сестри я играят.

Разгледайте джаджата за игри, която вашето дете ще използва.

На място ли са настройките за безопасност на вашето дете? Те отговарят ли на нивото му на зрялост и ви помагат да установите подходящи граници за видовете игри, които могат да играят, с кого могат да се ангажират и времето/времето на деня, което могат да играят? Ако не, уверете се, че тези настройки за безопасност са конфигурирани, преди вашето дете да започне да играе.

Обсъдете правилната игра с вашето дете. Тази дискусия е от решаващо значение, защото създава основата за разбиране и работа в екип, необходими за ефективна игра. Обсъдете настройките за безопасност, които сте приложили, видовете игри, които са подходящи или неподходящи, ограниченията във времето и необходимостта от поддържане на здравословна комбинация от онлайн игри, приятели, дейности и училище. Позволете на детето си да знае, че ще наблюдавате играта им – особено ако включва разговори с хора, които не познавате – за да сте сигурни, че разговорите са учтиви, че не се споделя лична информация и т.н.

Обяснете, че ще им помогнете при всички проблеми, които изпитат, като кибертормоз, измама или друга неправилна дейност, като използвате функцията за докладване на злоупотреби на сайтовете. Уведомете ги, че всяко неправилно действие от тяхно име ще доведе до бързи наказания; изложете последствията за нарушаване на правилата на семейството или уебсайта, така че да са очевидни преди време.

Задайте времеви ограничения за себе си.

Игрите са пристрастяващи по природа, като играчите нетърпеливи да преминат към следващото ниво, да спечелят следващата точка или да открият следващия напредък и е лесно да изгубят представа за времето. Намирането на точния период от време може да е трудно, но някои основни принципи може да включват да не се играе, докато не са завършени училищната работа и домакинската работа, позволявайки повече игри през уикендите, отколкото училищните вечери, и две нощи без технологии всяка седмица. Ако игралното устройство на вашето дете (конзола, лаптоп, телефон или компютър) е в спалнята му, задаване на ограничения за времето на устройството е много важно, за да се премахне изкушението да играе след сън.

Следете уебсайтовете, които децата посещават. Тъй като много игри се играят онлайн на компютър, който не знае, че това е игра, която се играе, от решаващо значение е да проверите историята на браузъра на детето си, за да видите дали времето за игра се е увеличило.

Играйте си с тези. Разпознайте дейностите, които играят, и участвайте в забавлението. Това не само ще ви предостави прекрасна възможност да се свържете с детето си, но също така ще ви даде представа за това какво се случва в играта.

Категории